Naamdenkers logo dark
Over ons

Wie wij zijn

Wij zijn Naamdenkers, aangenaam.

Naamcreatie zien wij als een prachtig ambacht en namen & woorden vormen onze normen & waarden. Wij creëren namen in de breedste zin van het woord, van sterk beschrijvend tot volledig abstract, maar ons hart ligt bij namen met een verhaal, een achterliggende gedachte en daarmee nét wat meer inhoud en betekenis. Wij zoeken altijd naar ‘the ace in the hole’ en samen met onze merkgemachtigde partners leveren wij uniek maatwerk, zoals het een ambacht betaamt. Hierin gaan wij ver voor onze opdrachtgevers, want:

een naam krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Uit de coulissen

Mijn naam is Jarno Mollema: oprichter en ‘hombre de nombre’ bij Naamdenkers.

Iets meer info. Ik kom uit een ondernemende familie en heb na mijn VWO een studie afgerond aan de Rijksuniversiteit in Groningen, meer specifiek een bachelor International Business & Management gevolgd door een master Small Business & Entrepreneurship. Vervolgens ben ik werkzaam geweest als sportcolumnist (433), marketingmanager, online gedragsontwerper en neurostrateeg. Daarnaast bedacht en bezit ik tezamen met een viertal goede vrienden een zevental escape rooms.

Voor mijn eerste stappen in naamcreatieland moeten we terug naar 2005. Pro deo heb ik destijds een handvol namen, pay-offs en slogans bedacht voor o.a. een startup, een eigen onderneming en een veiling. Voor het eerst ervaarde ik het samenspel van a. ergens feeling voor hebben en b. dit ook nog eens héél erg leuk te vinden. Die combinatie triggerde enorm.

Door de drukte van een baan en zelfstandig ondernemen stond naamcreatie qua projecten een periode op de waakvlam. De kennisvergaring echter zeer zeker niet. Naamgeving zorgde er namelijk altijd voor dat mijn ogen gingen glinsteren. En nog steeds.

Als gevolg hiervan besloot ik in 2019 het roer om te gooien en de waakvlam om te zetten in een vuurzee. De afgelopen jaren heb ik mijn contacten uitgebreid en als freelancer betrekkelijk anoniem (geheimhoudingsplicht qua bedachte namen) nationale en internationale opdrachten uitgevoerd voor enkele van de meest toonaangevende naamcreatiebureaus.

De volgende stap was om uit de anonimiteit te treden en deze diensten publiekelijk tentoon te spreiden. Dat punt is inmiddels bereikt en zodoende lees jij deze tekst op de website van nieuwerwets naamcreatiebureau Naamdenkers.

Mijn project4

Wat betekent dit voor jou?

Concreet betekent dit dat onze diensten nu toegankelijk zijn voor het grote publiek, máár dat er jaarlijks slechts een kleine groep daadwerkelijk gebruik van kan maken. Benieuwd hoe dit zit?