Naamdenkers logo dark
Ons proces

Hoe wij dit doen

Kennis bestaat uit feiten, informatie en vaardigheden. Wij verslinden al jaren alles wat met naamcreatie te maken heeft. Omnivoor? Nee, Nomnivoor (op z’n Frans). Wanneer kennis wordt gekoppeld aan gezond verstand én ervaring, mag ervan uit worden gegaan dat wijsheid wordt vergaard. Wanneer aan dit geheel vervolgens creativiteit en originaliteit worden gekoppeld, gebeuren er mooie dingen. Zo hebben wij een procedé ontwikkeld waarmee we door het volgen van een vast stramien geen invalshoeken missen en onze creativiteit keer op keer maximaal tot uiting komt.

Onze klanten kunnen beamen dat wij op deze manier alles weten te benamen. Van daaruit gaan jullie verder. De naam is immers een belangrijk startpunt, maar de waarde die aansluitend moet worden toegevoegd is essentieel voor slaging van een bedrijf, product of dienst. Kortom: wij zorgen voor namen die resoneren, waar jullie vervolgens een merk mee kunnen creëren.

Stap 1

1

Aangenaam

Wij hebben een onalledaagse, flexibele werkwijze en willen graag weten wie er zich aan de andere kant van de tafel bevindt. Essentieel om een eerste stukje ‘feeling’ te krijgen.

Stap 2

2

Naamduik

Vervolgens gaan wij met jullie de diepte in om de ins en outs te begrijpen van hetgeen wij gaan benamen.

Stap 3

3

Naamdomein

Wij analyseren de markt en de concurrentie om kennis te vergaren en nieuwe kansen te ontdekken. Wij onderzoeken, brainstormen en destilleren het geheel tot een beoogde ‘naamkoers’. 

Stap 4

4

Naamkoers

We delen onze bevindingen, zodat wij zeker weten dat we al jullie input hebben verwerkt én allemaal op één lijn zitten. Vervolgens volle kracht vooruit.

Stap 5

5

Naamdenkers

Cliché maar ‘this is where the magic happens’. We doen waar wij goed in zijn en gaan diep naamdenken. Wij creëren (heel) veel (en nog meer) namen vanuit verschillende invalshoeken.

Stap 6

6

Naamcheck

We reduceren de naamvondsten tot een shortlist, maar voordat wij jullie deze voorleggen, verrichten we een voorlopige juridische en taaltechnische screening.

Stap 7

7

Aangenamen

Wij presenteren onze aanbevelingen met context en verhaal. Dit zijn haalbare kandidaten om te overwegen. Namen waarmee jullie naam zouden kunnen maken.

Stap 8

8

No Name > Know Name

Als het gaat om de definitieve selectie, is de beslissing uiteindelijk aan jullie. Maar wij zijn hier om jullie hierin te begeleiden, bij elke stap.

Stap 9

9

Naamregistratie

De afrondende fase. Deponeren van de naam, domeinnaamregistratie en merkrechtelijk advies. Wij kunnen dit op ons nemen of jullie koppelen aan een betrouwbare partner (juridisch merkbureau). Ook nog op zoek naar een webdeveloper voor jouw nieuw te vormen website en een grafisch designer voor jouw logo en huisstijl? Say no more, we’ve got you covered.

Stap 10

10

Toost en proost

Eigenlijk is dit geen echte stap, máár… ons credo is ‘leef op’ en ‘vier wat je kan vieren’. Na een succesvol project brengen wij graag een toost uit op een mooie toekomst, gevolgd door het geluid van klinkende glazen. Proost!

Partners

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.